О, неразумни и джендъре!

7 Февруари 2018г.

Защита от насилие или нова тоталитарна идеология?

СТАНОВИЩЕ НА СДРУЖЕНИЕ "АБВГД", изразено по време на Обществения дебат по повод ратифицирането на Истанбулската конвенция, организиран от председателя на Народното събрание в аулата на Софийския университет - 23.10.2018 г.:

Уважаеми народни представители,

Ако искате да няма насилие срещу жени и деца, постарайте се да се спазват законите и Конституцията на Република България и затегнете контрола над Министерството на вътрешните работи, вместо да създавате нов орган за доносничество под формата на GREVIO.

С ратифицирането на Истанбулската конвенция вие се съгласявате на всички образователни равнища и в медиите да се пропагандират (цитирам чл.14) нестереотипни роли на социалния пол,...насилие срещу жени, базирано на социалния пол (!) и право на лична неприкосновеност“. Тоест приемате децата ни да учат, че поведението определя пола! И че ако те решат да се възприемат като нещо, което не са, ние нямаме право да ги възпитаваме или лекуваме, защото тогава държавата може да ни ги отнеме!

Защо в учебните програми днес в България не включвате възпитание в християнските добродетели както е било винаги в историята на народа ни до съветската окупация

- За да се учат децата ни на смирена мъдрост – с послушание в име Божие, с търпение, кротост и миротворство

- На волята да бъдат истински свободни – с въздържание, благочестие, солидарност и любов към правдата

- На самоотвержена обич – да са целомъдрени, милосърдни, братолюбиви и родолюбци?

Нима това не са изконните общочовешки ценности и здрави основи на един цивилизован свят? Нима тези добродетели са фанатична религиозна доктрина? Нима е по-добре грехът и психическите отклонения да се превърнат в норма вместо християнската нравственост?

Човек не може да промени своя род, но може да го предаде. Ние не можем да заменим душата си, но можем да я погубим. Петстотин години робство не заличиха българския род. А както при османските зверства, така и при геноцида на атеистичния режим милиони православни българи опазиха вярата и душите си. Днес шепа чуждестранни съветници искат от нас доброволно да погубим както рода, така и душите си. Не го позволявайте!

Бог да пази България!

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА КОНВЕНЦИЯТА НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК (Оригинал)

ОФИЦИАЛЕН ПРЕВОД НА КОНВЕНЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

ОСНОВНИ ПРОБЛЕМНИ ТЕКСТОВЕ С ПОЯСНЕНИЕ

О, неразумни и джендъре!

Позиции против ратифициране на Истанбуската конвенция в България:

Джендър обучения в България до момента:

"През учебната 2016/2017 година в ІV национален конкурс за подкрепяща училищна среда, организиран от Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии” участваха 45 училища от цялата страна. 
Номинирани бяха 10 от тях, сред които и СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница. 
Представители на "Джендър образование, изследвания и технологии" /ДОИТ/ посетиха училището ни и останаха изключително доволни и вдъхновени от видяното и чутото. Тази година СУ „Св. Паисий Хилендарски”, град Дупница спечели II място и званието „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола”.
В Министерство на образованието и науката са запознати с резултатите от тазгодишния конкурс, а официалната церемония по връчване на званието ще се състои в началото на следващата учебна 2017/2018 година.
Фондация ДОИТ благодари на СУ „Св. П. Хилендарски“, че отвори вратите си за тях и и им показаха много интересни, вдъхновяващи и работещи инициативи": v v v
О, неразумни и джендъре!
Учебно помагало за малолетни, без коментар! >>

Магистърска специалност "Джендър политики и правна сигурност" във Варненския свободен университет: v
О, неразумни и джендъре!

"Career ROCKET ще повиши капацитета на учителите и възпитателите да интегрират джендър равенството в цялата учебна програма и да го поставят в основата на гражданското образование": v v v
О, неразумни и джендъре!
О, неразумни и джендъре!
О, неразумни и джендъре!
О, неразумни и джендъре!
О, неразумни и джендъре!
О, неразумни и джендъре!
О, неразумни и джендъре!

А през 2010 г. десетки хиляди души в София начело със Светия Синод се обявиха за въвеждане на задължително обучение по религия в българските учебни заведения...

О, неразумни и джендъре!
Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg