Защо да сме Активни Българи

... или защо направихме сдружението

    Все повече хора в България виждат проблемите на порочната система, в която живеем днес, негодуват и желаят промяна. Ако си един от тях, значи ти вече си направил първата стъпка. Честито!

     Но накъде води тя?

     Да си Активен Българин не е толкова просто. Необходимо е не само да си много деен в своята област, което много от обществените активисти правят, но и да имаш отворен и всеобхватен поглед към света.

 Преди всичко самият ти трябва да си се пробудил.


     Съвременното образование би трябвало да ни дава един по-цялостен поглед към света, но в крайна сметка от него младите хора не научават основни знания, ценности и истини както за материалната, така и за духовната страна на живота и изгубват масово интерес към ученето изобщо. А много от по-опитните поради различни причини вече отдавна са изгубили желание да споделят знанията си. И така днес много хора жадуват за промяна, но можещите не знаят как да я направят, а знаещите вече не могат...

     Призванието на всички Активни Българи е ДА НОСЯТ ПРОМЯНАТА към мечтаната Свята и чиста република, да намират хора млади по дух, с желание и готовност да преоткрият себе си и да се развиват многостранно! Именно такива хора, когато са заедно, могат да поведат обществото към цялостна промяна.

       Но това, което ни обединява, не може да е някаква организация или конкретен резултат, защото той е просто една стъпка по Пътя ни към свободата. Щом не ни харесва да живеем в една порочна и консуматорска система, нека съградим нова, на базата на традиционните българските ценности и Христовата любов! Когато тръгнем заедно в тази посока, ще можем да погледнем с други очи на себе си и на света, ще върнем вярата в собствените си възможности като хора и като нация. Тогава ще имаме силата да последваме примера на нашите възрожденци и да бъдем едни съвременни Будители.
         
Защо да сме Активни Българи
      А как можем да направим мечтаната промяна?
       Ето как: Аз, БУДИТЕЛят 

       И ако някъде грешим, може би ти ще ни поправиш и ще вървим заедно по Пътя към свободата...

       От теб зависи!

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg